Veriler T.İ.K. dan Sağlanmıştır

EPosta
Şifre
   Hatırla
  Giriş yapın !
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ana sayfa
'İdamı geri getireceğim'
29 Ocak 2012 Pazar - 18:07:18
Destici, terörün vebalinin bu ülkede bir ay Dersim’i, konuşturanların üzerinde olduğunu söyledi.

Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye’nin gündeminden düşmeyen terörün vebalinin bu ülkede bir ay Dersim’i, bedelli askerliği, vicdani reddi konuşturanların üzerinde olduğunu söyledi. Destici, Fransa’nın Ermeni soykırımıyla ilgili kararını da “Bir hafta önce Dink davasını sonuçlandırır, Türkiye’de beslediğin 100 bin kaçak Ermeni’yi İstanbul sokaklarına döker, 'Hepimiz Ermeni’yiz' diye bağırtırsan Fransa niye uygulamasın” diye eleştirdi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye’nin gündeminden düşmeyen terörün vebalinin bu ülkede bir ay Dersim’i, bedelli askerliği, vicdani reddi konuşturanların üzerinde olduğunu söyledi.

Destici, Fransa’nın Ermeni soykırımıyla ilgili kararını da “Bir hafta önce Dink davasını sonuçlandırır, Türkiye’de beslediğin 100 bin kaçak Ermeni’yi İstanbul sokaklarına döker, 'Hepimiz Ermeni’yiz' diye bağırtırsan Fransa niye uygulamasın” diye eleştirdi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici partisinin 8. Olağan Kurultayı’nın açılış konuşmasını yaptı. Türkiye’nin birinci gündem maddesinin 27 yıldır bitmeyen terör olduğunu söyleyen Destici, bunun vebalinin bu ülkede bir ay Dersim’i, bedelli askerliği, vicdani reddi konuşturanlar olduğunu ileri sürdü. Terörle mücadele konseptinin değiştirilmesini isteyen Destici, millete başka bir şey, kapalı kapılar arkasında Avrupa’da başka şeyler söylenmemesi gerektiğini anlattı. ‘Asker muhtıra verir’ korkusuyla karakollar fotokopi gibi basılırken hiçbirinin hesabının sorulamadığını savunan Destici, şikayet edilen Almanya’daki 11 bin PKK’lının da ciddi bir yaptırım uygulanmadığı için Türkiye’ye teslim edilmediğini ileri sürdü.

-İSTANBUL SOKAKLARINA DÖKÜLEN 100 BİN KAÇAK ERMENİ-

Fransa’nın Ermeni soykırımını inkar edenlerin cezalandırılmasını öngören düzenlemesini de değerlendiren Destici, “Fransa neden sözde soykırım kararını uygulamasın. Bir hafta önce Dink davasını sonuçlandırır, Türkiye’de beslediğin 100 bin kaçak Ermeni’yi İstanbul sokaklarına döker, 'Hepimiz Ermeni’yiz, hepimiz Hrant’ız' diye bağırtırsan Fransa niye uygulamasın. Terörün finansman kaynakları ile mücadele eden bir kurum kurmazsan, kendi 35 vatandaşını da terörle mücadelenin kızıştığı bir ortamda kaybedersin ve terörle mücadelede sıkı bir darbe yersin” dedi.

-"KÜRTLER, ABD UŞAĞI PKK’NIN DEĞİL BENİM KARDEŞİM"-

Teröre destek veren ülkelerle hiçbir şey yokmuş gibi ilişkilere devam edilmesini eleştiren Destici, “Bana bunu kimse anlatamaz” dedi. Terörle mücadelede üç istihbarat örgütü arasında koordinasyon olmadığını ileri süren Destici, terörle mücadele konusunda bütün siyasi partilerin siyaseti bırakması gerektiğini söyledi. “Benim Kürt kardeşlerimi benden ayırmaya çalışanlara çanak tutarsan sözde PKK temsilcilerinin kucağına atarsın” diyen Destici, “Kürt, benim kardeşim ABD uşağı PKK’nın değil” dedi.

PKK’lı oğlunun ölümünden sonra taziye evine Türk bayrağı asan babayı ziyaret ettiğini anlatan Destici, öldürülen çocuğun yatılı okulda eğitim görürken terör örgütüne katıldığını öğrendiğini anlatarak, “Yatılı okullar PKK’ya terörist yetiştirme yuvasına mı dönüştü” diye sordu.

-"İDAMI GERİ GETİRECEĞİM, BU BENİM İÇİN NAMUS SÖZÜ"-

“Özerklik yetmez Kürdistan olacak” şekilde yapılan açıklamlara Meclis’te bulunan partilerin neden ses çıkarmadığını soran Destici, “Ben gelirsem teröristler için idamı getireceğim bu benim için namus sözü” dedi. Yeni Anayasa çalışmalarına da değinen Destici, bütün partilerin eşit temsille yer aldığı komisyonda sözde PKK sözcülerinin de 3 üyesinin olduğunu belirterek, “Buradan karar çıkmayacağını herkes biliyor. PKK’lılarla uzlaşıp yapılacaksa Anayasa benim Anayasam olmaz” dedi.

-"YAZICIOĞLU DAVASINDA HUKUK İÇİNDE KALMAYA DEVAM EDECEĞİZ"-

BBP’nin kurucu genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili Meclis Araştırma Komisyonu ve ardından Devlet Denetleme Kurulu’nun harekete geçmesinin çok olumlu olduğunu belirten Destici, bu soruşturmanın bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Bugün Yazıcıoğlu ile ilgili soruşturmada konuşulan, tartışılan bilgilerin BBP’nin katkısı ile gerçekleştiğini anlatan Destici, “Biz hukuk içinde kaldık, bundan sonra da hukuk içinde kalacağız. Bu dosyayı kapatmaya kimsenin gücü yetmez. Bedeli ne olursa olsun sonu nereye varırsa varsın, kime dokunursa dokunsun, yılmadan hukuk içinde sonuçlandıracağız” dedi. Destici, elinde bilgi, belge, duyum olanları vicdanlarının sesini dinleyerek ilgili kurumlara iletmesini isteyerek, “Yazıcıoğlu ve onu uğurlayan milyonlarca insanın ahı peşinizi bırakmaz” dedi.

-BBP TEŞKİLATLARINDA OKUMA GÜNLERİ DÜZENLENECEK-

Aklen ve ahlaken gelişmeden bir yere varılamayacağını belirterek herkesi okuma seferberliği çerçevesinde parti teşkilatlarında okuma günleri düzenlemeye, kütüphane kurmaya davet eden Destici, bir de seferberlik çağrısı yaptı. “Adalet için, barış için hürriyet için, haksızlıklara, zulme, sömürüye, cahilliğe, tefrikaya, fakirliğe, ahlaksızlığa, korkaklığa karşı seferberlik günü” diyen Destici teşkilatlarda her bireyin belli bir projenin sorumlusu olmasını her kapıyı çalıp, herkese davetin ulaştırılmasını istedi. Destici, “Bizim kurtuluşumuz halkımızın İslam dünyasının mazlum milletlerin kurtuluşu olacak” diyerek konuşmasını bitirdi.

-YAZICIOĞLU’NUN OĞLU DA KONGREDE-

BBP’nin 8’inci Olağan Kurulutayı’na AKP Genel Başkan Yardımcıları Salih Kapusuz ve Tülay Selamoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Atilla Emek, Yakup Akkaya, MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru ile birlikte çok sayıda siyasi parti temsilcisi de katıldı. Kurultaya katılan Muhsin Yazıcıoğlu’nun oğlu Furkan Yazıcıoğlu ile Muhsin Yazıcıoğlu’nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu partililerden büyük ilgi gördü. Afganistan Dostum Vakfı Başkanı Raşit Dostum’un oğlu Batır Dostum da kurultay da kısa bir konuşma yaptı.

Mustafa Destici'nin tek aday olarak katıldığı kurultayda genel başkanlık için seçim yapılacak.

Bu haber toplam 41 defa okundu.
puanpuanpuanpuanpuan
Yorumlar
    Bu habere henüz yorum eklenmemiş...
            Son Haberler    Politika 10 haber.
            Diğer Haberler    Son 31 haber.