![]() Mahkeme ise tüm tanıklar dinlendikten sonra Avcı'nın dinlenilmesi hususunda karar verilmesine hükmetti. Danıştay saldırısı dosyasıyla birleştirilen birinci Ergenekon davasının 156. duruşması önceki gün İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri'de görüldü. Duruşmada görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, Hayrettin Ertekin'in mahkemeye sunduğu dilekçede, Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın yazdığı bir kitap nedeniyle tanık olarak dinlenmesini istediğini hatırlattı. Basına yansıdığı kadarıyla Avcı'nın, Danıştay saldırısı olayı başta olmak üzere, mahkemece yürütülen dava dosyası hakkında kesin hüküm ifade edecek bilgiye sahip bulunduğundan mahkemece uygun görülecek bir tarihte tanık olarak çağrılmasını talep etti. Verilen aranın ardından ara kararlar açıklandı. Mahkeme, Pekgüzel'in talebine ilişkin, Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın yanı sıra Mustafa Ülven, Faruk Güler ve Ali Satı'nın, Danıştay olayıyla ilgili tüm tanıklar dinlendikten sonra tanık olarak dinlenilmesi hususunda karar verilmesine hükmetti. Yargıtay ve Danıştay Başkanlığı'na ayrı ayrı yazı yazılarak, Mayıs 2006'da işadamları Turgay Ciner ve Dinç Bilgin ile Kentbank'ın taraf olduğu duruşmalı dosya olup olmadığının sorulmasına karar veren mahkeme heyeti, AK Parti hakkındaki kapatma davasına ilişkin dosyanın gelmesi durumunda bir örneğinin dava dosyasına konulmasını kararlaştırdı. Mahkeme heyeti, Danıştay saldırısıyla ilgili dava dosyasının ayrılması yönündeki taleplerin de reddine hükmetti. Savcı Berk: İddialarından birini ispat etsin, istifa ederim Emniyet Müdürü Emin Aslan'ı, yürüttüğü uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklatan ve Hanefi Avcı'nın "Haliç'te Yaşayan Simonlar" adlı kitabında 'söylenenleri yerine getiriyor' diyerek suçladığı Özel Yetkili Savcı Mehmet Berk, Sabah Gazetesi'ne konuştu. Savcı Berk, "Genç bir savcıyım ama göreve başladığımdan beri hak ve adaletten asla taviz vermedim. Hanefi Avcı'nın iddiaları tümüyle yalan ve iftiradan ibarettir. Kendisiyle adalet önünde hesaplaşacağım. Ben onurlu bir insanım. İddialarının birini dahi ispatlasın, o gün istifa ederim." dedi. Hanefi Avcı kitabında Emin Aslan'a komplo kurulduğunu savunuyor. "Komplo kurmak, suç uydurmak, iftira atmak, tuzağa düşürmek vicdana sığar mı?" diyor. Savcı Mehmet Berk, "Emin Aslan'ın tutuklanması tamamen deliller ışığında olmuştur. O deliller de iddianamemde açıkça yer almıştır. Ben kanunu uyguladım. Bu yüzden vicdanen rahatım. Eğer bu deliller ışığında Emin Aslan'a tutuklama istemeseydim suç işlemiş olurdum. Müfettişlere de bunun hesabını veremezdim. Klasörleri satır satır, altlarını çize çize okurum." şeklinde konuştu. Bu haber toplam 82 defa okundu.
|
||
|
|
||
|
Yorumlar
![]() Bu habere henüz yorum eklenmemiş... |
||
|
Son Haberler Politika 10 haber.
|